HET INITIATIEF

 

Waarom wij dit doen

Zondagavond, de telefoon gaat, het is Annemarijke. Ik neem op en zeg: “Ja, dit gaan we samen doen.” Onuitgesproken weten we allebei dat we hetzelfde denken en willen doen. Zorgen, samen, voor elkaar en met elkaar.  

Ynke

 

In ons werk en privéleven horen wij schrijnende verhalen. Van machteloosheid, verbijstering en verwarring. Van doorpakkende en hardwerkende zorgverleners. We zijn bezorgd, want de zorg is zonder coronavirus al belastend genoeg. We kennen onze regio goed, we kennen de huisartsen, de assistenten, de kleinere zorginstellingen, de thuiszorg. En we weten dat zij niet snel hulp vragen. 

We zien in onze praktijken veel mensen met klachten na ingrijpende gebeurtenissen of tijdens langdurige stress en weten wat dat op de lange termijn met je doet. Dat moeten we met z'n allen zien te voorkomen. Zeker voor hen in de cruciale zorgberoepen. 

Dus zorgen wij samen voor hen, we zorgen voor een luisterend oor en ondersteuning. Dit initiatief is daar het gevolg van. We hopen dat het: “Zo kort als kan, zo lang als nodig” is. 

 

Annemarijke en Ynke

Voel je je geïnspireerd om te helpen? Wil je samenwerken? Of door je expertise of door donaties. Kijk bij Meedoen?!

Ynke van Zuidam is klinisch psycholoog en psychotherapeut. Ze werkt vanuit een persoonsgerichte grondhouding. In haar praktijk biedt zij therapie bij diverse klachten als stemmings- en angstklachten, trauma, eetstoornissen en verslavingsproblematiek, lichamelijke en geestelijke spanningsklachten of stagnatie in persoonlijke ontwikkeling. Ze werkt zowel met individuen als met groepen. Empathie, echtheid, acceptatie en confrontatie zijn hierbij kernbegrippen.

"Ik maak gebruik van bewezen effectieve methoden en principes uit onder andere: ACT (acceptance en commitment therapy) en schematherapie. Daarnaast gaat mijn hart uit naar lichaamsgericht werken in psychotherapie waarbij ik gebruik maak van onder andere SP (Sensorimotor Psychotherapie), Focussing en Mindfulness. Ook zet ik EMDR of NET (Narratieve Exposure Therapie) in wanneer geïndiceerd. Ik heb in het verleden in meerdere ggz-instellingen met diverse problematiek gewerkt en ben supervisor en leertherapeut."

Voor meer informatie www.praktijkvanzuidam.nl

 

Annemarijke Ypma-de Vries is gezondheidszorgpsycholoog voor volwassenen en onder andere gespecialiseerd op het gebied van trauma-verwerking en angststoornissen.

Annemarijke is bekend met de zorg. Lang geleden 'aan het bed' en nog 10 jaar als psycholoog in het verpleeghuis. Op dit moment is ze verbonden aan HIERzorg, een organisatie met maatschappelijke ondersteuning voor iedereen die het nodig heeft.

Zij werkt in haar eigen praktijk vooral kortdurend en gebruikt verschillende therapievormen en technieken. Zoals cognitieve gedragstherapie of oplossingsgerichte therapie. Traumatische ervaringen worden vaak behandeld met EMDR (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing) en NET (Narrative Exposure Therapy). Daarnaast wordt mindfulness en focussing gebruikt. 

Voor meer informatie www.ypmadevries.nl